Нова мистериозна наративна игра во Македонското гејминг поле е на повидок. Повторно од Workbench Entertainment доаѓа нова FPS наративна игра…

Заокружете ги вашите каледнари на 29ти и 30ти мај, кога претставници на индустријата за игри од нашиот регион, како и…

Make a brand new project in Unreal Engine or Unreal Editor for Fortnite, fine tune it with the help of senior mentors and win a paid trip to Belgrade to pitch your game in front of an international jury.

Prizes and glory await!

Со нашите партнери (BUG) Bahçeşehir University Game Lab и Cultic Games во потрага сме по Point & Click авантури за…

MGI е горд поддржувач на Game Jam Tirana! Првото издание ќе се одржи од 29 септември до 1 октомври. Џемањето…

И ние имаме тефтерче со поважни телефони… kind of Ова се некои од организациите и компаниите кои може да бидат…